Serveis lingüístics al vostre abast

Blog

Pronoms febles

Un tema que  preocupa molt quan aprenem la llengua, i que sovint causa desconcert, és l’ús dels pronoms febles, tan necessaris per a mostrar una expressió adequada. Ací en teniu una presentació accessible.

Pronoms relatius

Presentem ací un repàs dels relatius, elements importants i molt comuns per a la subordinació, però que sovint poden provocar dubtes i confusions sobre de quina manera cal emprar-los. Esperem que vos resulte útil.

Tipologies textuals

De cara a la nostra vida quotidiana però també quan practiquem exercicis d’exàmens oficials de certificació de nivell de llengua, cal saber els elements i les condicions que ha de presentar un text, per tal de resultar adient a la seua funció i situació comunicativa. Ací repassem la qüestió i mostrem models de tipus diversos de text.

Esperem que siga d’utilitat pràctica.

Redacció

En poc temps vindran els exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, i sempre és important practicar-ne l’expressió…

Així que mireu si vos pot aprofitar aquesta presentació sobre l’elaboració de textos. I comenteu quines millores podríem afegir o qualsevol altra cosa…

 

 
 

Les perífrasis verbals

Un tema amb alguns dels maldecaps més habituals en la nostra expressió, ja que alguns vicis i contaminacions es troben molt estesos i arrelats. Ací teniu una presentació amb un resum explicatiu clar de les perífrasis verbals.

Ús dels guionets

Ací portem una nova presentació bàsica d’un element típic de la nostra expressió: els guionets.

Ens ajudarà a saber tots els casos en els quals escrivim aquest símbol, i també en quins casos no el considerem necessari. Consulteu la presentació sobre els usos del guionet i milloreu-ne la vostra seguretat expressiva.

Quan usem la dièresi?La dièresi ens pot crear dubtes i alguns problemes a causa de la seua aplicació. Per això cal que assumim algunes normes i excepcions, com més prompte millor.

Cal que tinguem clars alguns conceptes i regles d’ús. A fi de reconéixer-ne fàcilment en quins casos l’hem d’usar, ací teniu una presentació sobre la dièresi.

L’apostrofació

Un altre dels temes fonamentals en la correcció normativa és l’ús dels apòstrofs i de les contraccions, que constantment apareixen en l’expressió escrita. En quins casos haurem d’escriure’ls?

Per tal de tindre les nocions clares amb una consulta senzilla, hem preparat una presentació sobre l’apostrofació i les contraccions. Esperem que resulte útil.

 

 

Hola!

Durant les setmanes d’agost, que tenim menys activitat i més temps per a revisar el web, comencem el blog que pot completar la nostra informació bàsica. Estarà dedicat a materials útils per a l’estudi de la nostra llengua i també a altres temes relacionats amb la formació i la pràctica de la gestió cultural.

Esperem que resulte útil i poder mantindre una freqüència de publicació adequada, encara que les nostres intencions són modestes.

Recordem com van els accents

Alguns aspectes de la normativa apareixen amb una freqüència contínua. Per tant cal conéixer-les fins a incorporar-les a la nostra expressió com un automatisme. Com ara nugar-se els cordills de les sabates o com quan conduïm un cotxe… Hem d’assumir-les com qualsevol altra coordinació que naturalitzem.

Per això hem preparat una breu presentació que pot ajudar a fer memòria dels detalls a tindre en consideració en l’accentuació.

 

 

 

4 comentarios

  1. isidre

    Didàctic; veges si li’l fas arribar al sr. Robira i cia…

    • Uardo1

      Moltes gràcies, Isidre!
      Continuem amb perseverança i també amb bon humor… 😉

  2. Marcos Cantos

    Moltes gràcies Eduard per l’ajuda, sense tu mai haguera aprovat el C1.

    • Uardo1

      Moltes gràcies a tu, Marcos, has treballat molt bé i t’has ben guanyat el certificat de la CIEACOVA. Una abraçada!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *