«No tot serà, però, silenci» (Vicent Andrés Estellés)

Ací mostrem algunes de les nostres col·laboracions amb entitats en diverses tasques lingüístiques i culturals. Formació, redacció de continguts, revisió, correcció i traducció de textos, així com faenes de gestió cultural en projectes concrets. El nostre agraïment a les persones, les iniciatives, les empreses i institucions que han confiat en nosaltres. Perquè a banda de ajudar-nos a continuar, ens permeten aprendre de les seues maneres de treballar, funcionar i avançar. Tot seguit unes breus referències…

Pròximament…

Continuem amb tasques de revisió de textos diversos com a preparació abans de publicar-se. Traduccions d’articles d’art, correccions ortotipogràfiques de textos acadèmics i creatius, correccions d’estil. Comproveu la millora d’adequació i qualitat…

Des del 26 d’abril hem començat la docència d’un curs intensiu de valencià C1-C2, que aprofita de preparació per a les proves de juny de la Cieacova, però també per a l’EOI (i amb més horitzó, per a la JQCV). És en l’acadèmia Studia d’Alfara. Amb un model de grup pràctic i participatiu, en modalitat mixta presencial i en línia.

El 3 d’abril presentàrem a Meliana el núm. 24 de la revista cultural de l’Horta Nord, Espai Carraixet. Música, pilota, horta i territori, educació i participació. Busqueu-la als llocs habituals de la comarca.

Durant el mes de març fem uns tallers de conscienciació i d’ús responsable de la tecnologia per a adolescents, junt amb l’Espai Jove d’Alboraia. Dinàmiques pràctiques que acompanyen la gent jove en la formació i eviten els discursos apocalíptics.

També al març hem visitat grups de l’IES Comarcal (Burjassot), del CEIP Barranquet (Godella) i del CPFPA Enric Valor (Xirivella) per tal de compartir poesia (nostra i de V. A. Estellés). Amb  «Un café amb Eduards». Gràcies per les complicitats!

El 10 de gener presentàrem en l’ajuntament de Montcada una nova edició d’Espai Carraixet, la revista cultural de l’Horta Nord, que gràcies al vostre interés i complicitat ja ha arribat al núm. 23, un luxe de categoria.

Tornem a publicar textos sobre llibres o actualitat, com ara la ressenya del catàleg «Faltar o morir», de l’ETNO, en La Veu dels llibres. També en la revista Lletraferit, (enllaç web)o la participació en el llibret «Estrambòtics», de la falla S. Antoni del Mar de Cullera.

Estem ajudant pares i mares del CEIP El Barranquet (Godella) a integrar-se en la comunitat escolar a través de l’idioma, amb dinàmiques pràctiques d’acompanyament. Molts són originaris d’altres països i porten curiositat i entusiasme.

Enguany tornem a col·laborar en la realització de les proves oficials de certificació de nivells de llengua de la Cieacova. Com abans, tant al juny com al setembre, ho vam fer en les proves oficials organitzades per l’EOI. Aprofitem per a traslladar molts ànims a les persones candidates.

Al setembre hem començat la dinamització i tutoria de cursos de valencià (A1, A2 i B1) que ofereix València Activa a través de la plataforma de formació en línia para elearning.

El 19 d’octubre presentàrem en el Teatret d’Alfara l’edició de tardor d’Espai Carraixet, la revista cultural de l’Horta Nord. Un projecte viu, compartit, amb continguts variats, creatius, d’història, patrimoni i proximitat. Consulteu el núm. 22 ací.

 

Al llarg de la primera part de l’any 2023 hem mantingut les nostres activitats: classes de valencià en acadèmies i ajuntaments; tasques editorials de correcció, traducció i adaptació d’estil; tutories de cursos online; gestió cultural, preparació de publicacions, i col·laboracions en llibrets… També continuem formant-nos, en moodle i elearning, i en anglés professional, per a no rovellar-nos.

La col·laboració amb l’acadèmia ALBANTA continua amb major varietat de treballs. Com ara la realització d’un curs de valencià en línia per a l’ajuntament de Rocafort, així com el curs intensiu d’estiu de B2, que al setembre repetirem per tal de preparar-ne les proves oficials.

En BETA Formación hem continuat portant grups de C1, davant la convocatòria del mes d’octubre de la JQCV.

Hem preparat de nou la Guia del comerç local d’Almàssera, una iniciativa a favor de la vida dels carrers dels nostres pobles. Una tasca diversa que inclou la revisió de les referències dels negocis, en col·laboració amb l’ajuntament, al disseny, la maquetació i la revisió de la publicació. La Guia del 2023 incorpora més del doble de comerços que l’edició anterior i reforça la seua utilitat de cara al veïnat.

L’alegria d’Espai Carraixet, la revista cultural de l’Horta Nord, continua: més de 5 anys i 21 números publicats, amb les darreres presentacions fetes a Massamagrell, Almàssera i Foios.

Educatot Rocafort va consistir en uns tallers al voltant de les noves tecnologies i les maneres actuals de relacionar-nos (amb elles i entre generacions). Hi compartírem experiències, diàleg, informació, col·laboració i jocs.

Exercim de tutors en cursos a través de la plataforma virtual Abilitia. Amb certificat oficial en Teleformació (art. 13.4 RD 34/2008), completem l’experiència docent per a aprendre valencià en línia.

Un goig tornar a col·laborar en la revista de llibres Caràcters, núm. 95, en aquesta ocasió amb un comentari del llibre Guilleries de Ferran Garcia (Males herbes)

La Guia del Comerç d’Almàssera és una tasca treballada per encàrrec de la regidoria de Promoció Econòmica Sostenible. Un projecte fet amb implicació i il·lusió, des de la relació de proximitat, que destaca el valor de la qualitat, que dona vida als nostres pobles. A banda del típic directori hem traslladat la veu i l’experiència dels comerciants, amb un to humà proper, des de la diversitat local. Ací en pdf.

El 5 d’octubre en El Puig, presentàrem el número 18 de la revista de l’Horta Nord Espai Carraixet, per a continuar traslladant el dinamisme cultural dels nostres pobles.

Saó, la revista degana en valencià que s’edita des de 1976 ha posat en marxa una iniciativa molt interessant a partir del seu fons documental. Han obert SaoTextual, un repositori d’opcions per a l’ensenyament de la llengua, i hem col·laborat preparant propostes de comentari de text a partir d’articles de temàtica variada, publicats en la revista.

L’artista Rubén Fuentes Fuertes ha tingut exposada la seua obra relacionada amb el mite de Pinotxo, en la galeria Thema de València durant tot el mes d’octubre. Escultures amb diversos materials que aporten textura i color en una barreja de resines, fustes i pintures, més quadres de diferents grandàries i tècniques, com ara el disseny de formes nítides i «collages». Hi hem tingut l’oportunitat de redactar-ne la introducció al tema de la creació de Pinotxo i la seua sorprenent evolució sensorial.

Des de les acaballes de setembre col·laborem amb traduccions i correccions de materials didàctics per a Bromera, per a revisar continguts diversos i garantir-ne la qualitat de marca.

Gràcies a recomanacions d’amics, col·laborem amb l’empresa de serveis editorials i publicitaris Type,  per a revisar materials escolars de l’àrea de música per al segell Voramar.

Entre setembre i octubre farem un repàs dels continguts del nivell C1 de valencià per a l’Ajuntament de Rocafort, a través de l’acadèmia Beta Formación. Consistirà en un curs en línia de 20 hores, participatiu i dinàmic, per a reforçar l’expressió social i la preparació de proves oficials.

El 30 de juny presentàrem el número 17 de la revista cultural de proximitat de l’Horta Nord, Espai Carraixet. Fou en Albuixech acompanyats de representants institucionals i protagonistes creatius.

Durant l’estiu hem col·laborat amb Edelvives en la preparació, adaptació i traducció dels nous materials escolars de la LOMLOE.

De la mà del Grup ORMO i en concret a la seua secció de publicacions ORMObook, hem tingut ocasió de revisar i adaptar a les formes valencianes materials escolars per a diversos cursos de l’ESO, en la matèria d’història.

Des del mes de juny col·laborem amb el grup de formació Hedima. Portem la formació i millora de l’expressió en valencià de treballadors d’empreses.

Durant maig i juny realitzem cursos bàsics de «Repàs de valencià» en diverses seus de la Universitat Popular de València. Amb grups de persones adultes dels barris del cap i casal, refresquem conceptes gramaticals i ortogràfics, resolem dubtes, conversem i ens familiaritzem amb l’expressió pública en valencià, mentre guanyem confiança. Una iniciativa didàctica participativa coordinada per Albanta.

Diumenge 10 d’abril organitzàrem el taller de Research+ Cash Lab, dins de les activitats de la fira del comerç d’Almàssera FirAl 2022. Un grup d’emprenedors descobriren el simulador de rendibilitat R+ Cash Lab amb el professorat de finances de la Universitat de València, i les seues aplicacions en la millora dels seus projectes.

El 6 d’abril en Ca Maribel de Massalfassar, presentàrem de nou la revista cultural de l’Horta Nord: Espai Carraixet núm. 16. De nou un aplec divers i creatiu de persones, grups, associacions i institucions de la comarca, a favor de la nostra vitalitat cultural, amb la presentació dinàmica d’Espai Carraixet.

Des del mes de març portem la docència de diversos cursos de valencià nivell C1, tant en versió en línia com presencials, en l’acadèmia Beta formación de Torrent. Un nou repte de promoció de l’expressió i la confiança, amb adaptació, amb correcció i ganes de continuar l’aprenentatge autònom.

L’efemèride dels 103 anys de la creació del València FC, el programa Les Notícies del Matí d’À Punt ràdio ens convidaren a parlar de Les falles i el bar Torino. Prompte presentarem en Patraix, Almàssera i Cullera… Després de Godella, Bétera, El Perellonet, Castelló, i on ens convideu. Ací el podcast de la conversa en À Punt.

Enguany hem col·laborat en el llibret de la Falla Plaça Jesús amb els versos que commemoren la història dels 50 anys de la comissió. Des de la pàgina 161 del pdf.

El 18 de febrer col·laboràrem en la jornada de l’Escola de formació Guillem Agulló, en el campus de Burjassot, primer amb una xarrada sobre història del moviment estudiantil valencià, així com situar l’acció civil de la militància associativa, per a posteriorment participar del debat amb el públic.

Participació en el llibret #AmbMilLikes, de la falla Sant Antoni de la Mar de Cullera en l’exercici 2022, amb l’article «Comunicar les curiositats», sobre literatura i xarxes socials.

Traducció i correcció de textos destinats a ser continguts en el catàleg de l’exposició «Faltar o morir», visitable fins a l’agost de l’any passat en L’ETNO- Museu Valencià d’Etnologia

Responsable de la docència del curs de C1 per al personal de l’Ajuntament de Catarroja, a través de l’acadèmia Albanta, fins al mes de maig d’enguany

Presentació del número 15 de la revista Espai Carraixet, en la Casa de Cultura de Rafelbunyol. Amb la presència de la regidora de cultura i de l’alcalde Fran López, a més de la directora de la revista Núria Garcia. També hi participaren l’escriptor Vicent Penya, l’humorista Pablo de los Reyes i els músics Miquel Pérez i M. Jesús Moreno

Hem col·laborat en el control dels exàmens per a les certificacions oficials C1 i C2 de la CIEACOVA, realitzats en el mes de gener en el campus de Tarongers de la Universitat de València

Hem redactat notes de premsa per a municipis de l’Horta Nord, sobre les activitats que realitzen. Col·laborem així a traslladar millor la informació, alhora que dinamitzem la comunicació institucional local i la fem més propera.

 

La casa de menjar per a emportar i d’esdeveniments de Godella Roure Blanca presentava la seua carta especial de Nadal i Cap d’Any i nosaltres l’hem traduïda i revisada, per a fer-la més accessible i eixamplar-ne l’abast entre la clientela.

El mes de novembre tinguérem l’oportunitat de col·laborar, en Burjassot, amb l’equip tècnic del rodatge d’exteriors per a la futura sèrie «Després de tu», produïda per Albena produccions i que s’emetrà en uns mesos en À Punt.

Col·laboració «La poesia és un joc», integrada en el llibret de la comissió Plaça de Jesús de 2021, continuació del projecte Liberum Libri. El llibret ha rebut el 2n premi de llibrets de la ciutat de València, dels que concedeix la Conselleria de Cultura a la promoció de l’ús del valencià en els llibrets de falla.

Participació en el projecte d’Espai Carraixet, la revista cultural de l’Horta Nord. Redacció de reportatges, revisió dels textos, definició d’objectius, gestions de planificació, difusió, presentació, etc. De fet Eduard hi exerceix les funcions de subdirector, dins de l’equip dirigit per Núria Garcia.

Durant el curs 21/22 en l’Academia Albanta, prepare el grup no presencial de preparació per als exàmens oficials de valencià, nivell C1. L’alumnat rep una docència propera que aprofita els recursos disponibles en línia. Se’ls ofereix un seguiment personal que incideix en els hàbits quotidians que aporten desimboltura i seguretat en l’expressió. Tot amb una bona coordinació amb l’equip professional de l’Academia Albanta.